Санду прогнозує урегулювання конфлікту у Придністров'ї за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Санду прогнозує урегулювання конфлікту у Придністров'ї за однієї умови

Санду прогнозує урегулювання конфлікту у Придністров'ї за однієї умови
Джерело:  online.ua

На переконання лідерки Молдови Маї Санду, після перемоги України у війні проти Росії можуть з'явитися геополітичні умови для мирного врегулювання конфлікту у Придністров'ї.

Джерело:  RadioMoldova

Як можна урегулювати ситуацію у Придністров'ї — пояснення Санду

Президентка Молдови публічно визнає, що народ її країни живе у мирі лише завдяки Збройним силам України, які стримують російських загарбників на своїй території.

І ми теж за цей час зробили все, щоб не допустити втягування нашої країни у війну, щоб зберегти порядок і мир у нашому суспільстві, щоб боротися з брехнею. Ми зацікавлені у врегулюванні придністровського конфлікту. Я ще раз повторюю, що рішення, які ми бачимо, лише мирні. Можливо, коли Україна переможе у цій війні та поверне свої території, з'явиться геополітична можливість, яка дозволить нам врегулювати конфлікт мирним шляхом.

Як вважає Мая Санду, конфлікт у Придністров'ї буде вирішуватися поступово, оскільки все вкрай складно.

Вона також звернула увагу на те, що процес реінтеграції повинен відбуватися так, щоб це не призвело "до подальшого послаблення молдовської держави і демократичних процесів".

Чи може Україна допомогти Молдові вирішити Придністровський конфлікт

Збройні сили України вимушені тримати чималу кількість своїх бійців поблизу із молдовським кордоном, оскільки загроза наступу армії РФ на цьому напрямку досі зберігається.

Колишній очільник розвідки Молдови Юрій Брічаг розповів, чи вірить в те, чи зможуть наші воїни втрутитись у разі конфлікту між Молдовою та ПМР.

Мене дуже тішить позиція офіційного Києва. Про це вже говорив президент України Володимир Зеленський, а наразі підтвердив глава МЗС Дмитро Кулеба, стосовно того, що невизнане Придністров’я є частиною республіки Молдова. Всі питання та всі ситуації, які мають бути вирішені на цьому клаптику території, повинні вирішуватись правоохоронними або конституційними органами республіки Молдова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?