Санкції проти РФ та суттєві результати на сході України — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Санкції проти РФ та суттєві результати на сході України — головне зі звернення Зеленського

Санкції проти РФ та суттєві результати на сході України — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про значні результати на сході України, підтвердив звільнення Ямполя та оголосив про нові санкції проти РФ.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

Ворог розпочав цей день зі свідомого й абсолютно прорахованого вбивства українців у Запоріжжі. Ракетний удар по цивільній автоколоні. Станом на цей час – 30 загиблих. Саме тому ми впевнені в нашій перемозі. Саме тому ми перебрали ініціативу у війні. Саме тому ми зараз досягаємо відчутних результатів на полі битви... і це дуже важливо. Вітаю героїв! Бо ми залишаємося людьми й здобуваємо підтримку від людей – від усіх людей світу. Від кожного й кожної, хто відчуває біль, коли дізнається про свідоме вбивство ні в чому не винних людей.

Зеленський сказав, що у Москві сьогодні відбувся черговий фарс, а Україна сьогодні ухвалила рішення на свій захист.

Я вже детально прозвітував сьогодні вдень про нашу заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Та про очевидну готовність України до переговорів з Російською Федерацією – але вже з іншим Президентом Росії, який розумітиме, що відбувається.

Зараз же хочу додати дещо про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища. Але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан справ у самій Російській Федерації. Тож запроваджуються обмеження проти кількох тисяч субʼєктів.

Псевдореферендуми – це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності.

Сьогодні я говорив з прем’єр-міністрами Японії та Данії. Звичайно, вони засудили чергові російські кроки до ескалації. Дякую їм за підтримку! Дякую особисто Президенту Байдену, Конгресу, нашим друзям у Європі й усім, хто вже посилює санкції проти Росії і вже робить потужні кроки для збільшення оборонної та фінансової підтримки України!

Зеленський сказав, що Україна має суттєві результати на сході, маючи на увазі Лиман Донецької області.

І я дякую всім нашим бійцям за реалізацію цього елемента нашого оборонного задуму! Особливо хочу сьогодні відзначити бійців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади і 54-ї окремої механізованої бригади за незмінну хоробрість і героїзм на Сіверському та Бахмутському напрямках. А також наших військовослужбовців 214-го окремого стрілецького батальйону, ССО і 103-ї окремої бригади тероборони за звільнення Ямполя. Дякую й підрозділам нашої розвідки – ГУР МО, а також СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?