Саудівська Аравія заявила про готовність бути посередником між РФ та Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Саудівська Аравія заявила про готовність бути посередником між РФ та Україною

Саудівська Аравія заявила про готовність бути посередником між РФ та Україною
Джерело:  online.ua

Саудівська Аравія готова продовжувати докладати посередницькі зусилля з метою досягнення мирного врегулювання в Україні.

Джерело: міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд

Саудівська Аравія заявила про готовність бути посередником між РФ та Україною

Щодо російсько-української кризи, то Королівство в черговий раз закликає до припинення цієї кризи, обмеження її негативних наслідків для безпеки та стабільності у всьому світі. Королівство наголошує на необхідності докладати всіх можливих зусиль для припинення цієї кризи та вирішення суперечок мирним шляхом, повазі до принципів міжнародного права та прагненні до збереження безпеки та інтересів усіх, - сказав він.

Саудівський міністр вказав на те, що керівництво КСА, у рамках підтримки спрямованих на встановлення миру міжнародних зусиль, надало свої добрі послуги задля звільнення полонених різних національностей, а також запросило Україну взяти участь у саміт Ліги арабських держав у Джидді.

Крім того, на початку серпня минулого року Королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій, і Королівство підтверджує свою готовність продовжувати прикладати посередницькі зусилля між двома сторонами кризи, - сказав принц Файсал бін Фархан Аль Сауд.

Де Лавров бачить змову у питанні переговорів між Україною та РФ

Навколо теми так званих переговорів виникає справжня змова і спроби через псевдодипломатію поставити все з ніг на голову. Точно так само, як це робили під час початку українських подій, які довгі роки були в пріоритеті у наших західних колег, насамперед у США і Британії. Вони інвестували мільярди доларів в українську опозицію, привели її до влади шляхом антиконституційного кривавого державного перевороту, — заявив глава МЗС РФ.

За його словами, Кремль нібито готовий до серйозних ініціатив щодо врегулювання розв’язаної Росією війни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?