Сайти СБУ, Міноборони, Ради, Кабміну та МЗС не працюють через кібератаку
Категорія
Технології
Дата публікації

Сайти СБУ, Міноборони, Ради, Кабміну та МЗС не працюють через кібератаку

Сайти СБУ, Міноборони, Ради, Кабміну та МЗС не працюють через кібератаку
Джерело:  online.ua

Низка українських державних сайтів не працює через масову DDoS-атаку. Постраждали сайти СБУ, Міноборони, Ради, Кабміну та МЗС.

Джерело: заява Федорова

Українські сайти постраждали від кібератаки

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що атакують також і банки, проте він не повідомив, які.

Приблизно з 16.00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми із доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язано із перемикання трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки.

Він додав, що портал та мобільний застосунок Дія успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно.

Також спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук написав, що його акаунти та банківські картки намагалися зламати. Він додав, що це сталося і з членами його сім’ї.

На його скріншоті видно, що вхід планували здійснити з Москви.

Нагадаємо, що о 17:00 повинно було розпочатися засідання ВР на якому депутати мали ухвалити введення надзвичайного стану на території України.

Також представники урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA попереджали, що хакери можуть атакувати українські сайти та банки 22 лютого.

Останні кібератаки на Україну

15 лютого відбулася кібератака на українські банки «ПриватБанк» та «Ощадбанк». Доступ до їхніх сайтів, мобільних додатків, а також сайтів Міноборони та ЗСУ був відсутнім протягом кількох годин.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський пізніше повідомив, що це була найбільша кібератака в історії України.

Дані та гроші користувачів були збережені.

14 січня постраждали сайти Кабінету міністрів, Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Державної служби надзвичайних ситуацій, Міністерства енергетики та ще низки сайтів.

Хакери розмістили попередження для українців опублікованого трьома мовами - українською, російською та польською. Вони написали, що особисті дані українців вже знаходяться у вільному доступі.

Проте витоку персональних даних не відбулося. Згодом почали з'являтися офіційні повідомлення про те, що хакерська атака пов'язана з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?