СБУ оголосила про приборкання потужної мережі агентів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила про приборкання потужної мережі агентів РФ

СБУ оголосила про приборкання потужної мережі агентів РФ
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки зупинили діяльність ворожої мережі агентів, які працювали під керівництвом російських кураторів та поширювали в інтернеті інформацію, яка становила загрозу нацбезпеці.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими подробицями, куратори наказували агентам вести агітацію за зміни меж державного кордону, а також до агресивної війни.

“Під час слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисників комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та проєкти інформаційних повідомлень, які слугують доказами протиправної діяльності.Встановлено, що для анонімізації спілкування з “кураторами” учасники мережі використовували картки іноземного оператора стільникового зв’язку”, - пояснили в СБУ.

Відзначається, що мережа була міжрегіональною. Зокрема агенти працювали у Києві, Маріуполі, Дніпрі, у Кіровоградській області. Вони створили для підтримки своєї діяльності 4 сайти та 5 спільнот у соціальних мережах.

“У ході спецоперації викрито координатора столичного кіберугруповання, яке поширювало заклики до порушення територіальної цілісності України та ведення агресивної війни. Крім того, зловмисники спеціалізувались на розповсюдженні дезінформації на основі публікацій так званих «блогерів» російських інтернет-ресурсів”, - заявили в СБУ щодо Києва.

На Донеччині було викрито учасницю ворожої мережі, яка проводила інформаційні атаки, ініційовані “координаторами” з ОРДЛО.

У Дніпрі виявили місцевого інтернет-агітатора, який виступав із закликами про порушення територіальної цілісності України та підтримував окупаційний режим.

На Кіровоградщині “викрито пропагандиста, який через соцмережі закликав до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади”.

Водночас із цим було викрито агентку, яка відкрито закликала до повноцінної агресивної війни проти України.

“У СБУ тривають заходи, спрямовані на виявлення та блокування спроб іноземних спецслужб використовувати інтернет-простір для проведення підривної діяльності проти України”, - резюмували силовики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?