СБУ упіймала бойовика "ЛНР" у Києві при реєстрації переселенцем
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ упіймала бойовика "ЛНР" у Києві при реєстрації переселенцем

СБУ упіймала бойовика "ЛНР" у Києві при реєстрації переселенцем
Джерело:  online.ua

Силовики контррозвідки Служби безпеки виявила та затримала у Києві бойовика окупаційного режиму, який контролює частину Луганської області.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими даними, бойовики так званої “ЛНР” відвідав Київську область для того, щоб зареєструватися у статусі внутрішнього переселенця - саме під час цього процесу його ідентифікували.

“Встановлено, що зловмисник перебував у складі «Народної міліції ЛНР» як старший стрілець. Також він обслуговував бойову техніку окупаційних військ”, - заявили силовики.

Наразі цьому громадянину України повідомили про підозру в злочині, покарання за який передбачає ч. 1 ст. 258-3 ККУ про створення терористичної групи чи терористичної організації.

“Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація про можливе виконання бойовиком диверсійно-розвідувальних завдань на підконтрольній Україні території”, - звернули увагу в СБУ.

Відзначається, що операцію з викриття потенційних злочинів проводили представники ГВ КР і слідчого відділу СБУ Львівщині разом з Департаментом контррозвідки спецслужби. Процесуальним керівництвом займалося керівництво Львівської обласної прокуратури.

Війна на сході України

Протистояння проти російських окупаційних військ та найманців спалахнуло на Донеччині та Луганщині майже одразу після блискавичного вторгнення у Крим. Від весни 2014 року найбільш запеклими за масштабами та інтенсивністю боїв періодами стали кінець літа того ж року, а також зима 2015-го.

За весь період збройного опору російському агресору загинули за даними міжнародних організацій понад 13 тисяч осіб. За понад 7 років війни, яку Кремль визнає як суто внутрішньо український конфлікт, безліч найманців і безпосередньо громадян РФ були затримані військовослужбовцями чи силовиками.

Таких осіб звинувачували у збройній війні на території України, а також систематичному та свідомому шпигунстві проти держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?