СБУ оголосила у розшук підсанкційного російського олігарха Фрідмана
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила у розшук підсанкційного російського олігарха Фрідмана

МВС України
Михайло Фрідман

Служба безпеки України оголосила в розшук російського олігарха Михайла Фрідмана. Його підозрюють у причетності до фінансування війни проти України. 

Михайла Фрідмана оголосили у розшук

Зазначається, що Фрідман, якому загрожує до 8 років тюрми, «зник» 10 листопада 2023 року і переховується від органів досудового розслідування

Йому інкримінують ч. 3 ст. 110-2 ККУ, тобто фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України.

Фрідману загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

У чому підозрюють Михайла Фрідмана

У вересні СБУ повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману.

Служба зазначила, що олігарх з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну:

  • вклав близько 2 млрд рублів у «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

  • використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп» для фінансування війни.

  • задіяв свої бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России».

  • організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні.

  • задіяв страхові компанії для страхування військової техніки, життя і здоров’я російських загарбників.

  • забезпечив співпрацю свого телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?