СБУ попередила теракт спецслужб РФ проти ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ попередила теракт спецслужб РФ проти ЗСУ

СБУ попередила теракт спецслужб РФ проти ЗСУ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки провела спецоперацію, пов’язану з підготовкою замаху на фахівця, пов’язаного з розробкою військової техніки та озброєння для потреб Збройних сил України.

Джерело: СБУ

За офіційними даними, інцидент стався у місті Сєвєродонецьк у Луганській області. Безпосередньо попередили терористичному акту контррозвідувальний підрозділ спецслужби.

“Виконавця, колишнього бойовика НЗФ так званої “ЛНР”, затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України “на гарячому” під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста.

Контррозвідники встановили, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужб країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом із використанням саморобного вибухового пристрою”, - звітували в СБУ.

Спецслужба відзначила, що терористичний акт із вбивством військового фахівця мав би стати помстою від російського агресора. У лютому 2021 року цей громадянин свідчив у справі про агентурну мережу ФСБ РФ, яка намагалася передати агресору інформацію щодо оборонної галузі з обмеженим доступом.

“Виконавцю теракту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство. Заходи із попередження злочину здійснювались спільно з ГУ Нацполіції у Луганській області під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури”, - наголосили в СБУ.

Ситуація з безпекою в Україні

Станом на червень 2021 року загострилося гібридне протистояння між російським агресором та Україною, яка протистоїть вторгненню на різних рівнях. Наприклад, фахівці СБУ з кібербезпеки працюють над стриманням потужних кібератак, які російські хакери ведуть по всьому світові, особливо проти Сполучених Штатів, держав Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?