СБУ зупинила підготовку псевдовиборів та спробу "відновлення СРСР"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ зупинила підготовку псевдовиборів та спробу "відновлення СРСР"

СБУ зупинила підготовку псевдовиборів та спробу "відновлення СРСР"
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки заблокували діяльність злочинної групи, яка намагалася організувати псевдовибори, підсумком яких стало б так зване “відновлення СРСР”.

Джерело: СБУ

Згідно з оприлюдненими даними, група, що здійснила замах на конституційний устрій держави, діяла на території Дніпропетровської області.

“За інформацією спецслужби, місцева мешканка з “досвідом роботи” у процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це - за координації російської ГО “Верховный Совет СССР”, - пояснили силовики.

Уточнюється, що “Председатель Верховного Совета УССР” роздавала учасникам угруповання “справки о гражданстве СССР”. Також вона агітувала інших громадян брати участь у так званих виборах нових державних органів.

“Оперативники спецслужби встановили, що у формуванні “силового блоку” фейкових органів Дніпропетровської області взяли участь члени незареєстрованого осередку російського “Международного союза советских офицеров”, - заявили в СБУ.

Відповідно до законодавства за місцем мешкання усіх фігурантів інциденту, а це - організатор та найактивніші учасники групи, було проведено обшуки. У підсумку правоохоронці виявили:

  • документи фейкових “народних рад”;

  • комп’ютерну техніку, яку використали для виготовлення “довідок про громадянство СРСР”;

  • персональні списки учасників групи;

  • листування з російськими кураторами.

“У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб”, - резюмували в СБУ.

Спецслужба додала, заходи з викриття угруповання провели силовики разом з Нацполіцією та прокуратурою Дніпропетровщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?