СБУ відреагувала на скандал з російським паспортом батька заступника Малюка
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ відреагувала на скандал з російським паспортом батька заступника Малюка

СБУ відреагувала на скандал з російським паспортом батька заступника Малюка
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам-розслідувачам із проєкту "Схеми", батько заступника очільника СБУ Сергія Наумюка має чинний російський паспорт та ідентифікаційний код. Окрім того, паспорт країни-окупантки також є й у його брата. Представники спецслужби уже офіційно підтвердили цю інформацію.

Джерело: СБУ

Чому родичі керівництва СБУ досі мають паспорти РФ

Пресслужба СБУ звертає увагу на те, що Сергій Наумюк ще перед призначенням на посаду заступника Голови СБУ пройшов усі необхідні перевірки, які визначені законодавством.

А це означає, що відомству уже була відома уся інформація про його сім'ю та родичів.

Близькі родичі Сергія Наумюка є громадянами України, водночас про наявність у його батька та брата паспортів російської федерації Сергій Наумюк повідомляв раніше, – йдеться в офіційній заяві СБУ.

За словами представників спецслужби, громадянство країни-агресорки чоловіки отримали після початку війни та окупації Луганська, де вони проживали.

Проте після виїзду з тимчасово окупованого міста вони вирішили відмовитися від громадянства Росії, оскільки виступають проти злочинних дій РФ на території нашої країни.

Росія блокує рішення щодо позбавлення громадянства

Згідно з останніми даними, батько Сергія Наумюка та його брат наразі знаходяться у США. Саме там вони очікують на скасування громадянства країни-окупантки.

Однак, як стверджують в СБУ, розгляд їхніх заяв наразі свідомо блокують уповноважені органи країни-агресорки.

Наумюк спочатку це заперечував (наявність російського громадянства у родичів – ред.), але потім під час співбесіди на доброчесність визнав, що його батько й брат отримали російські паспорти "з побутових причин" у 2015-му році, але пізніше нібито від них відмовились,– розповідають журналісти проєкту "Схеми".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?