СБУ прийшла з обшуками до Почаївської лаври УПЦ на Тернопільщині — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ прийшла з обшуками до Почаївської лаври УПЦ на Тернопільщині — фото

СБУ
СБУ

30 листопада СБУ прийшла з обшуками до Почаївської Успенської лаври УПЦ (МП). Слідчі дії стосуються кримінального провадження щодо причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Обшуки СБУ в Почаївській лаврі

Слідство встановило, що представники Почаївської лаври оприлюднили на сайті монастиря публікацію, в якій ображали національну честь та гідність іудеїв, а також розпалювали релігійну ворожнечу до представників усіх церков, окрім УПЦ.

Крім того, у цьому дописі клірики УПЦ (МП) поставили під сумнів існування України як суверенної держави окремо від Росії.

Експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

Розслідування триває у межах кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Що кажуть в Почаївській лаврі

В УПЦ МП заявили, що поліція нібито виселяє неповнолітніх із Кременецького духовного училища.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?