СБУ прокоментувала обшуки в будинку Кличка
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ прокоментувала обшуки в будинку Кличка

СБУ прокоментувала обшуки в будинку Кличка
Джерело:  online.ua

Вранці 18 травня представники Служби безпеки України провели обшуки у будинку, де мешкає міський голова Віталій Кличко. Як стверджує речник СБУ Артем Дехтяренко, до самого політика ці слідчі дії не мають жодного стосунку.

Джерело: "УП"

Що відомо про обшуки у Віталія Кличка

"Обшуки у мера Києва Віталія Кличка СБУ не проводить. Співробітники ГУ СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, із залученням спецпідрозділу ЦСО "А", проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів", - розповідає Артем Дехтяренко.

За словами представника СБУ, обшуки проходили одразу у декількох локаціях, в тому числі і в будинку, де мешкає мер столиці. Окрім того, Дехтяренко зазначив, що подробиці цієї спецоперації спецслужба повідомить згодом.

Він також додав, що жодного відношення до самого Віталія Кличка обшуки не мають.

За словами журналістів, понад 20 правоохоронців 18 травня прийшли у будинок на вулиці Богдана Хмельницького, де мешкає мер Києва Віталій Кличко.

Як на обшуки реагує сам Віталій Кличко

Мер столиці розповідає, що під двері його квартири приходили правоохоронці. Він додав, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували біля його квартири, коли він був на тренуванні.

Як стверджує політик, правоохоронці запевняли його, що приходили до мешканців квартири, яка розташована поверхом нижче.

"Сьогодні вранці, десь, 7 годині, коли я пішов на тренування, в під’їзд зайшла група озброєних і в шоломах правоохоронців, які перебували там поки я тренувався. Коли я прийшов додому, підіймаючись сходами, побачив групу правоохоронців...На моє питання що відбувається, вони відповіли, що прийшли, нібито, в квартиру двома поверхами нижче моєї. Начебто, ця квартира здається і в них питання до орендарів. Але...Камера встановлена на моєму поверсі зафіксувала, що ці люди підіймалися на мій поверх і дзвонили та стукали в двері моєї квартири. Помилка? Я не думаю", - написав Кличко.

Мер поскаржився на те, що безпрецедентний тиск на міську владу триває, на переконання Кличка, "такого не було навіть за часів Януковича".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?