ФБР влаштувала обшуки в ексадвоката Трампа Руді Джуліані
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР влаштувала обшуки в ексадвоката Трампа Руді Джуліані

ФБР влаштувала обшуки в ексадвоката Трампа Руді Джуліані
Джерело:  online.ua

Агенти Федерального бюро розслідувань провели обшуки в апартаментах колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Дональда Трампа — Рудольфа Джуліані.

Джерело: The New York Times

Згідно з уточненими даними, розслідування частково пов’язане з Україною, оскільки там, зокрема, юрист шукав компромат на опонента колишнього президента — демократа Джо Байдена.

З квартири Джуліані вилучили телефони та комп’ютери. Процес справи розширився з розслідування щодо Льва Парнаса та Ігоря Фурмана — вони допомагали юристу шукати перш за все компромат на політика-демократа в напрямку роботи його сина Гантера Байдена, якого на словах звинувачували в корупції.

Водночас ФБР планує перевірити вплив Джуліані на відставку американського посла в Києві Марі Йованович, що свого часу також стало політичним скандалом. Це потребує перевірки зв’язків ексадвоката

Трампа та колишнього генерального прокурора Юрія Луценка — той також відзначився допомогою в пошуку компромату.

Слід нагадати, цей ордер на обшуки не вказує на вину особи, в якої їх проводять. Утім, обшуки та залучення ФБР говорить про підвищення рівня справи проти Джуліані.

В офіційній заяві адвокат поплічника Трампа Боб Костелло зауважив, що розслідування нібито політично мотивоване.

“Мер Джуліані не тільки спростував усі підозри, але й двічі упродовж останніх двох років запропонував через адвоката Боба Костелло продемонструвати неправдивість відповідних тверджень… Двічі пропозицію відхилили”, - говориться у цьому коментарі.

Юрист-захисник підтвердив, що правоохоронні органи вилучили ноутбуки разом з настільним ПК, який належав колишній дружині Джуліані з цих апартаментів. Також обшуки відбулися в офісі адвоката Трампа, де був вилучений комп’ютер його асистентки.

Трамп і Байден

На тлі загостреної боротьби щодо виборів президента у США тодішній державний лідер всіма зусиллями намагався розіграти карту про корумпованість усієї родини Байденів. Він стверджував, що Гантер нібито отримував неправомірну вигоду під час роботу в українській газовій галузі — саме цей компромат шукав Джуліані.

Утім, спроби Трампа не мали успіху, а вибори він програв, хоча й не визнав цього. Подальші витівки вже колишнього президента мали надзвичайно деструктивний вплив на американське суспільство — його підозрюють в підбурюванні натовпу, який пізніше розгромив будівлю Капітолія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?