Facebook блокуватиме будь-які публікації та матеріали про Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook блокуватиме будь-які публікації та матеріали про Трампа

Facebook блокуватиме будь-які публікації та матеріали про Трампа
Джерело:  online.ua

Американський політик і бізнесмен Дональд Трамп потрапив у немилість адміністрації соціальних мереж, а Facebook видалятиме усі матеріали, пов’язані з експрезидентом США.

Джерело: The Guardian

Напередодні адміністрація найбільшої соціальної мережі видалила тизер інтерв’ю Трампа, авторкою якого стала його невістка. Лара Трамп записала цей матеріал у подкасті The Right View.

Офіційні представники компанії підтвердили пізніше, що дійсно блокують таку інформацію. Ба більше, це пов’язано з рішенням, яке ухвалили раніше.

В оприлюдненій Ларою Трамп публікації говорилося також про оголошення від адміністрації. Згідно з цим попередженням, допис буде видалено.

Інтерв’ю в цілому біло записано для американського телеканалу Fox News, який є фактично рупором Республіканської партії США та інших консерваторів. Невістка відомого політика працює у медіа.

Чому Трамп опинився у немилості?

Адміністрація соціальної мережі звернула увагу на видалення всіх матеріалів з голосом колишнього американського президента. Таким чином, акаунти, які поширюватимуть ці дані, зіткнуться з додатковими обмеженнями.

“Відповідно блокуванню облікових записів Дональда Трампа у Facebook та Instagram”, - наголосили у компанії.

У січні Трамп, який не визнав поразки на президентських виборах 2020 року, влаштував багатотисячний мітинг своїх прибічників у центрі Вашингтона. Після його промови натовп рушив до будівлі Капітолія, де буквально розпочав її штурм.

Охорона була вимушена евакуювати всіх посадовців та присутніх журналістів. Прихильники Трампа пізніше увірвалися до різноманітних кабінетів, трощили їх чи виносили “сувеніри”.

Жертвами резонансного інциденту стали кілька осіб. За кілька тижнів після нього американські спецслужби почали заарештовувати найбільш активних учасників штурму Капітолію, для ідентифікації яких знадобився час.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?