Байден раптово скасував ще один санкційний указ Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден раптово скасував ще один санкційний указ Трампа

Байден раптово скасував ще один санкційний указ Трампа
Джерело:  online.ua

Американський глава Джо Байден скасував ще один санкційний указ свого попередника Дональда Трампа. На цей раз Байден зняв всі санкції проти представників Міжнародного кримінального суду, причетних до винесення рішень проти американських військових за кордоном.

Джерело: заява державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Блінкен уточнив, що Байден скасував санкції щодо прокурорів МКС Фату Бенсуда і Факісо Мочочоко, начальника відділу юрисдикції, взаємодоповнюваності і співробітництва прокуратури і візові обмеження для певного персоналу МКС, оскільки вважає прийняті Трампом заходи проти суду в Гаазі недоречними і неефективними.

Однак Блінкен підкреслив, що США як і раніше категорично не згодні з діями і рішеннями Міжнародного кримінального суду по ситуації в Афганістані і Палестині. Але ці розбіжності Вашингтон буде вирішувати шляхом діалогу, а не санкційним тиском.

"Ми як і раніше категорично не згодні з діями МКС щодо Афганістану і Палестини. Ми зберігаємо наші давні заперечення проти зусиль Суду щодо встановлення юрисдикції стосовно персоналу держав, які не є учасниками, таких як Сполучені Штати та Ізраїль. Однак ми вважаємо, що наші побоювання з приводу цих справ краще вирішувати шляхом взаємодії з усіма зацікавленими сторонами в процесі МКС, а не шляхом введення санкцій ", - прокоментував нове санкційне рішення Байдена держсекретар США.

Що відомо про санкції США проти МКС

Влітку минулого року Трамп назвав суд в Гаазі загрозою для США. Він заявив, що не допустить спроб цього органу переслідувати персонал Штатів і дозволив вводити санкції проти співробітників МКС, які безпосередньо беруть участь в розслідуванні або судовому переслідуванні військовослужбовців США без згоди Сполучених Штатів.

Уже восени минулого року Трамп ввів санкції проти головної прокурорки МКС Фату Бенсуди, яка розслідувала можливі військові злочини, скоєні талібами і афганськими властями.

МУС тоді висловив глибоке розчарування у зв'язку з рішенням Трампа, а Євросоюз в свою чергу зажадав від США змінити позицію і не заважати проведенню розслідувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?