СБУ шукає свідків злочинів керівника катівні "Ізоляція" Куликовського
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ шукає свідків злочинів керівника катівні "Ізоляція" Куликовського

СБУ шукає свідків злочинів керівника катівні "Ізоляція" Куликовського
Джерело:  online.ua

Слідчі СБУ встановлюють потерпілих від катувань та шукають свідків у справі про дії керівника в’язниці «Ізоляція» Дениса Куликовського. Тюрма в окупованому Донецьку стала символом окупаційної влади, судячи зі свідчень очевидців, бойовики особливо жорстоко поводяться з підозрюваними у "шпигунстві на Україну". Однак нерідко кидали за грати і своїх поплічників, які “провинилися”.

Джерело: пресцентр СБУ

СБУ розслідує кримінальне провадження щодо одного з колишніх ватажків так званої «ДНР», який очолював незаконну в’язницю «Ізоляція». Під його керівництвом терористи утримували і катували громадян, у тому числі українських військових. Наразі слідчі органів безпеки встановлюють всіх потерпілих від протиправної діяльності зловмисника.

– зазначають в СБУ

Відомство звертається до людей, яких незаконно утримували у в’язниці «Ізоляція», постраждалих від злочинних дій її очільника, або були свідками цих фактів, повідомити до Головного слідчого управління СБУ за телефонами: (044) 255-50-69, (093) 458-06-77 (з використанням месенджерів WhatsApp, Signal, Viber, Telegram).

"Ізоляція. Голоси з підвалу"

Нагадаємо, раніше ми наводили свідчення злочинів Куликовського з доповіді "Ізоляція. Голоси з підвалу", яку підготувала польська журналістка Моніка Андрушевська у співавторстві з українським юристом Віталієм Хекало.

Згідно зі свідченнями тих, хто стикався з Куликовським з позивним "Палич", чоловік – родом з Маріїнського району Донецької області. Дехто з опитаних припускає, що до початку війни він працював у правоохоронних органах України. Перебуваючи в "Ізоляції" він регулярно фізично та психологічно знущався з в’язнів.

Палич, я ні в чому не винен, я нікого не здавав! ..

А, не розповідай! Мені казки... (Там мат-перемат, і знову б’ють. Там, видно, нирки відбили, тому що там такий звук був (!), Ось як відбивають щось... - cвідок)

Вставай, гавкай!
– такі слова наводять у своєму дослідженні журналісти. Вони цитують Жертву “C5” на правах анонімності

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?