СБУ усунула мережу Кремля з дезінформації проти Кримської платформи
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ усунула мережу Кремля з дезінформації проти Кримської платформи

СБУ усунула мережу Кремля з дезінформації проти Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки викрили й припинили діяльність пропагандистської мережі російських спецслужб в Україні. яка цілеспрямовано “працювала” проти Кримської платформи.

Джерело: СБУ

За офіційними даними структури, мережа займалася дестабілізацією ситуації на півдні держави. Базувалася мережа безпосередньо у Херсоні.

“За завданням своїх “кураторів” зловмисники закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої країни. Окрім цього, російські спецслужби відпрацьовували агентам цільові інформаційні завдання із дискредитації Кримської платформи, її учасників та результатів”, - наголосили у спецслужбі.

Агітатори не робили свою справу відкрито - вони маскували дописи під іменами так званих “лідерів громадської думки”. Щомісяця учасники мережі отримували гроші через платіжні системи, які заборонені в Україні.

“Встановлено, що до складу ворожого осередку входило декілька місцевих жителів. Інформацію для своїх “публікацій” вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР”, - додали силовики.

Правоохоронні органи провели серію обшуків у помешканні підозрюваних. Там виявили комп’ютерну техніку з доказами відповідної протиправної діяльності.

“Слідчі органів безпеки повідомили одному з організаторів групи про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінального провадження щодо підозрюваного скеровано до суду”, - резюмували в СБУ.

Наразі продовжується слідство для притягнення до відповідальності низку інших осіб, які мають відношення до цього колективного злочину.

Одночасно з цим засуджено двох так званих інтернет-агентів, які працювали під кураторством спецслужб РФ у Дніпропетровській та Хмельницькій областей. Ці особи агітували до порушення державних кордонів України - приєднання південних і східних регіонів до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?