СБУ викрила російського шпигуна-пенсіонера
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила російського шпигуна-пенсіонера

СБУ викрила російського шпигуна-пенсіонера
Джерело:  online.ua

16 серпня офіційно стало відомо, що Службі безпеки України вдалося затримати агента Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ на Херсонщині - місцевого жителя, пенсіонера Збройних сил СРСР.

Джерело:  СБУпрокуратура Херсонщини

Контррозвідка викрила російського шпигуна-пенсіонера ЗС СРСР

За словами представників СБУ, 64-річний зловмисник (як стверджують анонімні джерела – ексмайор –ред.) погодився на співпрацю зі спецслужбою країни-агресора з ідеологічних міркувань.

Російські куратори дали завдання пенсіонеру збирати відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону, ідентифіковувати представників спеціальних служб України, а також передавати дані про громадян, які могли б бути потенційними об’єктами для вербування.

"Отримані на виконання завдань російської спецслужби відомості агент передавав прихованими каналами зв’язку. У ході обшуків за місцем мешкання правопорушника вилучили: засоби зв’язку, що використовувались для контактів з кураторами, переписку з інструкціями; зброю з набоями та вибухівку", - йдеться в повідомленні.

Представники прокуратури звертають увагу на те, що чоловіку уже повідомили про підозру у державній зраді. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 2 млн 379 тис. грн.

Окрім того, наголошується, що припинення протиправної діяльності здійснювалось за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Що важливо знати про шпигунство РФ в Україні

Протягом останніх місяців суттєвл посилилася напруга в протистоянні України та Росії — СБУ регулярно звітує про викриття агентів шпигунської мережі агресора. Зокрема, ці особи передають відомості різного ступеню важливості, які стосуються оборонних технологій, озброєння, безпосередньо підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас агентурна мережа в різних регіонах займається організацією диверсій чи навіть терактів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?