СБУ викрила шпигунів ФСБ, які шантажем вербували офіцера спецслужби
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила шпигунів ФСБ, які шантажем вербували офіцера спецслужби

СБУ викрила шпигунів ФСБ, які шантажем вербували офіцера спецслужби
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки встановили спробу агентів ФСБ російського агресора завербувати для подальшого шпигунства проти України офіцера силової структури.

Джерело: СБУ

згідно з оприлюдненими подробицями, вербуванням займалися двоє представників ФСБ, які працюють в напрямку підривної діяльності проти України.

“За наявними даними, російська спецслужба хотіла отримати інформатора саме з числа співробітників СБУ у Запорізькій області. Це зумовлено тим, що, окрім секретних документів української спецслужби, ФСБ цікавила також інформація про Запорізьку атомну електростанцію”, - наголосили в СБУ.

Для вербування російські агенти намагалися тиснути на силовика через його батька, який був силою затриманий кремлівською спецслужбою, поки знаходиться в РФ у своїх справах.

“Втім, незважаючи на шантаж та погрози, а також обіцянки грошової винагороди з боку ФСБ, співробітник української спецслужби залишився вірним присязі та категорично відмовився від співпраці зі спецслужбою країни-агресора.

Встановлено кадрових офіцерів ФСБ РФ, які безпосередньо реалізовували операцію із вербування співробітника СБУ. Це - Олексій Демченко та Дмитро Картавцев”, - заявили у спецслужбі.

Відзначається, що інцидент став не першим у своєму роді, коли силовики дали відсіч спробам ворожої спецслужби схилити офіцерів до державної зради - до погодження на співпрацю.

Шпигунська війна проти України

Протягом останніх місяців суттєво посилилася напруга в протистоянні України та Росії — СБУ регулярно звітує про викриття агентів шпигунської мережі агресора. Зокрема, ці особи передають відомості різного ступеню важливості, які стосуються оборонних технологій, озброєння, безпосередньо підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас агентурна мережа в різних регіонах займається організацією диверсій чи навіть терактів. Для їх планування й проведення російський агресор залучає агентів безпосередньо на території України, які були завербовані раніше.

Саме таким чином, наприклад, планувався теракт проти СБУ на Луганщині - там було виявлено ймовірний вибуховий пакет під автівкою спецслужби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?