СБУ викрила агента ГРУ РФ, що збирав дані про війська
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила агента ГРУ РФ, що збирав дані про війська

СБУ викрила агента ГРУ РФ, що збирав дані про війська
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки затримали у Кіровоградській області громадянина України, який був завербований російськими спецслужбами для шпигунства на користь Москви.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими даними, злочинець входив до складу злочинного угруповання в Росії та був завербований військовою розвідкою ГУ ГШ ЗС РФ.

“Співробітники української спецслужби задокументували, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців. А саме: компрометуючих даних на них, а також відомостей щодо їх виїздів до РФ і тимчасово окупованих територій, наявності родинних зв’язків, майна тощо”, - наголосили силовики.

Зазначається, що відомості передбачалися для створення умов для подальшого в’їзду злочинця до Росії, в ОРДЛО чи Крим з метою подальшого використання спецслужбами агресора.

“Зібрані дані затриманий агент передавав з використанням відпрацьованого закритого каналу зв’язку. За виконання завдань отримував грошову винагороду в національній валюті РФ на банківську картку.

У ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено і вилучено засоби зв’язку, які використовувались для контактів із представником ГУ ГШ ЗС РФ, банківські картки “Сбербанка России”, посвідчення про належність до персоналу російських комунальних та комерційних структур”, - пояснили в СБУ.

Наразі затриманий проінформований про підозру в скоєнні злочину, покарання за який передбачено ч. 1 ст. 111 ККУ (про державну зраду). Йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою.
Війна з Росією

На території України регулярно від початку збройної агресії викривають цілі мережі агентів, які діють на користь Кремля - збирають дані різного ступеню секретності. агітують проти української державності та планують потенційні диверсії.

СБУ майже регулярно проводить заходи з ліквідації загрози, яку становлять окремі агенти чи цілі згадані мережі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?