СБУ викрила схему приватної клініки з підробки ПЛР-тестів — їх вносили у Дій вдома
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила схему приватної клініки з підробки ПЛР-тестів — їх вносили у Дій вдома

СБУ викрила схему приватної клініки з підробки ПЛР-тестів — їх вносили у Дій вдома
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки у Харківській області припинили діяльність приватної лабораторії, яка займалася за гроші підробкою коронавірусних ПЛР-тестів із занесенням відповідної інформації у сервіс державних послуг “Дія”.

Джерело: СБУ

За офіційними даними спецслужби, серед клієнтів закладу були й такі, що мали позитивний тест, але бажали уникнути самоізоляції та використання “Дій вдома”. Це деяких було необхідно для виїзду за кордон чи заради вільного пересування після повернення.

“Організували оборудку працівники однієї з приватних лабораторій разом з представниками туристичного агентства. Туроператор пропонував "послугу" громадянам, які планували виїхати за кордон або вже повернулися, щоб не дотримуватись вимог встановленого строку самоізоляції. За оперативними даними спецслужби, протиправна схема існувала з початку 2020 року. Щомісяця видавали близько тисячі довідок, а вартість кожної становила 800 гривень”, - уточнили силовики.

Відповідні довідки видавали буквально без жодних обстежень пацієнтів чи без відбору матеріалів для дослідження.

“У ході проведених обшуків за місцями проживання фігурантів провадження та за 10 адресами приватних лабораторій правоохоронці вилучили сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, підроблені печатки, офіційну документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності”, - додали в СБУ.

Відзначається, що кримінальне провадження було розпочато відповідно ч. 2 ст. 325 ККУ. Наразі слідчі дії продовжуються.

Заходи для викриття злочинної діяльності СБУ проводила спільно з детективами СУ НП у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Ситуація з коронавірусом

У Міністерстві охорони здоров’я наголосили у вівторок, 7 вересня, що ініціювали клопотання до керівництва Кабінету міністрів з приводу посилення карантинних обмежень до рівня “жовтої зони”.

За словами міністра Віктора Ляшка, перш за все йдеться про зміну рівня епідемічної небезпеки, однак це автоматично передбачатиме більш жорсткі обмеження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?