СБУ виявила 16 підозрілих осіб у монастирі Московського патріархату в Чорнобильській зоні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ виявила 16 підозрілих осіб у монастирі Московського патріархату в Чорнобильській зоні

СБУ виявила 16 підозрілих осіб у монастирі Московського патріархату в Чорнобильській зоні
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ завершили контррозвідувальні заходи на обʼєктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях. Під час обшуків правоохонці виявили підозрілих осіб спортивної статури, незареєстровану зброю і російські агітматеріали.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ знайшла в церквах УПЦ МП зброю та російські пропагандистські матеріали

У результаті на території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у «забороненій» Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них - чоловіки спортивної статури, – зазначили в СБУ.

Знайдені чоловіки перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року, повідомила СБУ.

Наразі стосовно них складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки, – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, також на горищі монастиря на Київщині виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб росії. Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами РФ та Білорусі, – наголосила пресслужба СБУ

Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється Російська Федерація.

СБУ вручила підозру ректору Почаївської духовної семінарії

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ Московського патріархату, який здійснював антиукраїнську діяльність.

Архієпископ поширював через соцмережі «дописи», якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті, – зазначає СБУ.

 За інформацією СБУ, ворожий поплічник, щоб «розганяти» деструктивний контент, використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх «публікацій» користувався наративами російських пропагандистів.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта справи працівник СБУ виявили літературу, яка повторювала «тези» Кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?