УПЦ МП звинуватила ПЦУ і попередню владу у повномасштабному вторгненні РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП звинуватила ПЦУ і попередню владу у повномасштабному вторгненні РФ

УПЦ МП звинуватила ПЦУ і попередню владу у повномасштабному вторгненні РФ
Джерело:  online.ua

Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що діяльність попереднього президента Петра Порошенка та утворення Православної церкви України стали одним із приводів для вторгнення Росії у 2022 році.

Джерело: офіційна заява  Синоду УПЦ МП

УПЦ МП звинуватила Порошенка і ПЦУ в нападі РФ

В УПЦ МП заявили, що за мовчазної згоди або ж за активного втручання місцевої влади активізувалися захоплення храмів Української Православної Церкви.

З сумом констатуємо, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства П.О. Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та «ПЦУ» і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну, - заявили там.

Керівництво церкви наголосило, що всі парафії моляться за збереження української державності й настання миру, але внаслідок перемовин, а не збройного протистояння. Окремо вони підкреслили, що російське вторгнення в Україну є гріховним.

У заяві синоду зазначено, що заборона діяльності УПЦ МП буде "національним самогубством", адже, мовляв, мільйони українців, котрі боронять Україну, належать саме до цієї церкви.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?