СБУ вручила 33 підозри у допомозі РФ представникам УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ вручила 33 підозри у допомозі РФ представникам УПЦ МП

СБУ вручила 33 підозри у допомозі РФ представникам УПЦ МП
Джерело:  online.ua

 З 24 лютого СБУ вручила представникам УПЦ Московського патріархату 33 підозри у допомозі РФ. Серед них є агенти збору глибинної інформації та корегувальники вогню.

Джерело: виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк в  інтерв'ю"Інтерфакс-Україна"

СБУ відпрацьовує небезпеку від УПЦ МП

Малюк зазначив, що СБУ розуміє всі можливі загрози ворожого впливу у діяльності УПЦ (МП), тому якісно відпрацьовує цей напрям.

Так, загрози є. Але я буду неправий, якщо скажу, що це загроза, на яку Служба не може вплинути і вчасно задокументувати, - сказав він.

За його словами, це середовище є ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури.

Тому цей напрям ми відпрацьовуємо якісно, - запевнив Малюк.

Він нагадав, що у Вінницькій області затримали "священнослужителя", "який є одногрупником Гундяєва (патріарха РПЦ Кирила) та постійно комунікував із ФСБ".

У нього виявили підтверджувальні матеріали, зокрема переписку у месенджерах.

Якщо ж взяти період із початку війни, то ми відкрили 23 кримінальних провадження щодо таких персонажів, вже є 33 підозрюваних - від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних корегувальників вогню в рясах, - додав Малюк.

Нагадаємо, що у вересні прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт щодо священника УПЦ МП, якого звинувачують у переданні окупантам даних про ЗСУ в Сєвєродонецьку.

Він у середині квітня збирав для представників російської армії інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння Збройних сил України в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?