СБУ встановила обставини удару по ТЦ у Кременчуку
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ встановила обставини удару по ТЦ у Кременчуку

СБУ встановила обставини удару по ТЦ у Кременчуку
Джерело:  online.ua

Працівникам Служби безпеки України вдалося дізнатися, що російські бомбардувальники Ту-22М3 запустили ракети по ТЦ "Амстор" у Кременчуку з повітряного простору Курської області РФ.

Джерело: СБУ у  Telegram

СБУ встановила, звідки РФ запустила ракету по Кременчуку

Запуск ракет "Х-22" здійснено зі бомбардувальників "Ту-22М3", які злетіли з аеродрому "Шайковка" у Калузькій області РФ. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в мережі опублікували відео з моментом удару, на якому чітко видно, що окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато мирних мешканців міста.

Ба більше, силовики порівняла супутникові знімки міста до та після обстрілу, які спростовують вигадки російської пропаганди про нібито непрацюючий ТЦ.

СБУ також оприлюднила відео з обстрілу заводу, яке підтверджує той факт, що жодних складів із військовою технікою там не було, завод виробляв асфальтозмішувальні установки.

За словами очільника СБУ Івана Баканова, "армія Росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини". Він також звернув увагу на те, що правоохоронці продовжують ретельно документувати всі докази злочинів влади та військових РФ.

Не можна також не згадати про те, що російський диктатор Володимир Путін цинічно стверджує, що не вважає терактом влучення російської ракети до ТЦ "Амстор", в результаті якого загинули щойнайменше 20 людей. Очільник Кремля бреше, що армія РФ не стріляє по цивільних об'єктах, а російська "високоточна зброя" досягає цілей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?