СБУ затримала бойовика батальйону "Спарта". Він обстрілював Донецький аеропорт
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала бойовика батальйону "Спарта". Він обстрілював Донецький аеропорт

СБУ затримала бойовика батальйону "Спарта". Він обстрілював Донецький аеропорт
Джерело:  online.ua

На Одещині СБУ затримала чоловіка, який брав участь у бойових діях на боці терористичної організації "ДНР" у районі Донецького аеропорту під час АТО.

Джерело: СБУ

Бойовик з "ДНР" переховувався на Одещині

Повідомляється, що бойовика затримали під час контрдиверсійних заходів в Одеській області.

Чоловік у 2015 році приєднався до батальйону "Спарта", який створений терористичною організацією "ДНР". Тоді ж він воював проти сил АТО на сході України.

У складі ворожого угруповання він обстрілював оборонні позиції українських військ, воював у районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на «курсах» снайперів, - повідомили в СБУ.

Служба зазначає, що після поранення бойовик таємно виїхав на територію України і повернувся в Одещину на постійне місце проживання.

Він продовжував підтримувати зв'язок з терористами та переховувався від правосуддя.

Під час обшуків у бойовика знайшли комп’ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Зловмисник отримав підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Ця стаття передбачає перебування за ґратами від 8 до 15 років.

Наразі бойовик знаходиться під вартою.

Бойовик "ЛНР" очолює завод у Дніпрі

Журналісти BIHUS.Info провели  розслідування згідно з яким бойовик так званої "ЛНР" Андрій Анофрієв наразі має своє підприємство "Дніпровагонрембуд". Він отримує контракти від державних підприємств.

Його затримали у квітні 2021 року, тоді він отримав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Після закінчення розслідування справу передали в Марківський районний суд Луганської області. Підготовче засідання було призначене за 2 місяці до повномасштабного вторгнення РФ.

Зараз Марківка під окупацією. Марківський районний суд мав би передати матеріали до Покровського суду, що на Дніпропетровщині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?