СБУ затримала чиновника оборонного заводу через збитки на 12 мільйонів
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала чиновника оборонного заводу через збитки на 12 мільйонів

СБУ затримала чиновника оборонного заводу через збитки на 12 мільйонів
Джерело:  online.ua

СБУ затримала колишнього топчиновника Київського бронетанкового заводу, який за час перебування на посаді завдав державі збитків на 12 мільйонів гривень. Згодом втік на тимчасово окуповану територію Луганської області.

Джерело: пресслужба СБУ

Зловмисник організував протиправний механізм привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки. Кошти виплачували «або за завищеними тарифами, або й взагалі за невиконані роботи». Таким чином, висновують у відомстві, учасники схеми виводили бюджетні кошти та переводили їх у готівку.
В рамках придуманої ним схеми, зловмисник зареєстрував кілька фіктивних підприємств, розкиданих по різних регіонах України. Деякі з них були в Київі та області. Згодом він нібито за фіктивними договорами перекладав на рахунки зазначених компаній кошти, призначені для оборонзамовлення.

З ОРДЛО в Дарницький райсуд Києва

За даними Служби, в кінці 2014-го підозрюваний перебрався до ОРДЛО. Нещодавно його затримали при перетині КПВВ Станиця Луганська і доставили до Дарницького суду.

«Наразі експосадовцю оголошено про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Затриманого доставлено до Дарницького районного суду для обрання йому міри запобіжного заходу», – додають у пресслужбі.

Наразі триває встановлення інших причетних до схеми людей. Поки що СБУ прийняла рішення не розкривати імені затриманого.

Викриття протиправної діяльності та затримання зловмисника проводили співробітники Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Коротко про бронетанковий завод 

Київський бронетанковий завод перебуває у власності держави. Підприємство виконує військові замовлення - ремонт і модернізацію бронетанкової, інженерної та бойової техніки ракетно-артилерійського озброєння.

Серед суб’єктів, які обслуговує - Національна гвардія, ЗСУ. Також завод виконує експортні контракти з іншими країнами: М'янма, Таїланд, ОАЕ, Казахстан, Судан, Нігерія, Чад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?