СБУ розкрила план РФ щодо виборів у держдуму та жителів ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ розкрила план РФ щодо виборів у держдуму та жителів ОРДЛО

СБУ розкрила план РФ щодо виборів у держдуму та жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки виступили із заявою щодо виборів у державну думу РФ, до яких режим Кремля передбачає залучити так званих “російських громадян” з окупованих районів сходу України.

Джерело: СБУ

За офіційними даними, спецслужба зафіксувала надзвичайно активну й протизаконну видачу паспортів населенню ОРДЛО. Це - один з кроків, спрямованих виключно на використання цих голосів для російських виборів.

“Організатори діють з порушеннями норм міжнародного законодавства та позбавляють “нових” громадян соціальних гарантій. За інформацією СБУ, окупанти розраховують залучити до виборів якомога більше мешканців тимчасово окупованих територій. Тому з червня 2021 року, за прямими вказівками з РФ, примусове отримання російського громадянства йде прискореними темпами”, - заявили силовики.

Водночас із цим руку до надання паспортів доклала безпосередньо пропутінська партія “Единая Россия”.

Утім, у цих документах виставляють коди підрозділу міграційної служби Ростовської області, яких насправді не існує у законодавстві. Також там не вказано жодних відомостей щодо прописки, а наявність “громадянства” не є приводом для отримання соціальних чи пенсійних виплат.

Передбачається, що високу явку Кремль забезпечить завдяки виїзду жителів ОРДЛО для голосування у прикордонних містечках Ростовської області, а також позазаконного “електронного голосування”.

Сама “Единая Россия” організувала безліч заходів для агітації саме за своїх представників. Серед них:

  • розробка темників для агітаторів з відповідними технологіями;

  • “інформаційні центри” для громадян, якими керує партія.

“Співробітники СБУ продовжують фіксувати незаконні дії окупаційної влади в ОРДЛО з видачі паспортів під час підготовки до виборів в Госдуму РФ. Незаконні дії проросійських функціонерів документуються в рамках відкритих кримінальних проваджень. Отримані матеріали будуть передані до відповідних міжнародних інстанцій”, - підсумували в СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?