СБУ затримала екскерівників ДП "Антонов". Їхні дії призвели до знищення "Мрії"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала екскерівників ДП "Антонов". Їхні дії призвели до знищення "Мрії"

СБУ затримала екскерівників ДП "Антонов". Їхні дії призвели до знищення "Мрії"
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому гендиректору держпідприємства "Антонов", його заступнику та начальнику підрозділу з авіабезпеки. Їх підозрюють у причетності до знищення "Мрії".

Джерело: СБУ

Підозрювані відмовляли Нацгвардії у спорудженні інженерно-фортифікаційних споруд

Правоохоронці не називають імена експосадовців, але ДП "Антонов" станом на початок повномасштабного вторгнення керував Сергій Бичков. Також йдеться про колишнього заступник директора Михайла Харченка, та колишнього начальник з авіабезпеки Олександра Нетьосова.

Слідчі з'ясували, що у січні-лютому 2022 року керівники підприємства заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на території Гостомельського аеропорту.

Для цього вони віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта.

Дії екскерівників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 "Мрія", - зазначає СБУ.

Двом фігурантам справи обрано запобіжний захід

СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків).

Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності також колишнього заступника гендиректора ДП "Антонов", який наразі переховується від правосуддя. Його оголошено у розшук.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?