СБУ затримала пов’язаного з катівнею "Ізоляція" бойовика "ДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала пов’язаного з катівнею "Ізоляція" бойовика "ДНР"

СБУ затримала пов’язаного з катівнею "Ізоляція" бойовика "ДНР"
Джерело:  online.ua

Контррозвідка Служби безпеки затримала ексбойовика "ДНР", який певний час очолював сумнозвісну в’язницю "Ізоляція" на вулиці Світлого Шляху в Донецьку. Особливо жорстоко Денис Куліковський з позивним Палич поводився з тими, кого підозрювали у "шпигунстві на Україну".

Джерело: пресслужба СБУ

 Затриманий організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України. Куліковського підозрюють у торгівлі людьми, створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушенні законів та звичаїв війни.

“У перший день «Палич» зайшов до мене в масці, я не бачив його обличчя. Він почав душити мене за допомогою сміттєвого поліетиленового пакета. Одягнув на голову і почав душити в області шиї, стискаючи її і перекриваючи дихання. Питав мене з ким я працюю, хто мої побратими, напарники, де вони. Але, нічого відповісти я не міг. Минуло від декількох секунд до декількох хвилин” – цитують жертв воєнного злочинця у доповіді "Ізоляція. Голоси з підвалу".

Зі свого боку затримання вже прокоментував один з найвідоміших в’язнів тюрми, журналіст Станіслав Асєєв. Після звільнення він написав збірку есеїв про Донбас “В ізоляції”. Нагадаємо, Асєєва затримали 11 травня 2017 року. Представкники так званого "МГБ ДНР" звинуватили його у шпигунстві. Його вдалось звільнити лише два роки опісля, у грудні 2019 року. Тоді відбувся обмін полоненими між Україною та Росією.

"У Києві затримано головного воєнного злочинця Ізоляції - Куліковського Дениса, він же Палич. Тепер можу сказати, що життя прожив не даремно", — написав в'язень "Ізоляції" Асєєв.

Куліковський відомий як один із керівників в'язниці, яку влаштували бойовики "Ізоляції". За словами людей, яких утримували в цьому місці, бойовики в "Ізоляції" б'ють та катують затриманих, щоб отримати зізнання. Туди приводять людей, підозрюваних у "шпигунстві на Україну".

"Ізоляція. Голоси з підвалу"

Свідчення злочинів Куліковського наведені у вищезгаданій доповіді "Ізоляція. Голоси з підвалу". Її підготувала польська журналістка Моніка Андрушевська у співавторстві з українським юристом Віталієм Хекало. Судячи зі свідчень, "Палич" — українець, родом з Маріїнського району Донецької області, який до початку війни міг працювати у правоохоронних та пенітенціарних установах України. Перебуваючи в "Ізоляції" він регулярно фізично та психологічно знущався з в'язнів.

«Палич, я ні в чому не винен, я нікого не здавав! ..» - «А, не розповідай! Мені казки ...» Там мат-перемат, і знову б'ють. Там, видно, нирки відбили, тому що там такий звук був (!), Ось як відбивають щось ... “Вставай, гавкай!”’ – такі слова наводять у своєму дослідженні журналісти. Вони цитують Жертву “C5” (зі зрозумілих причин вирішили зберегти анонімність).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?