СБУ затримала причетне до батальйону “Азов” злочинне угруповання
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала причетне до батальйону “Азов” злочинне угруповання

СБУ затримала причетне до батальйону “Азов” злочинне угруповання
Джерело:  online.ua

СБУ затримала трьох представників злочинного угруповання, яке в 2016 році вчинило низку нападів на філії банківських установ та інкасаторські автомобілі. Угруповання діяло на території Запоріжжя. Правоохоронці встановили, що від початку заснування зловмисники успішно переховувалися від слідчих органів та паралельно продовжували злочинну діяльність майнового характеру. 

Джерело: пресцентр СБУ

Діяння кваліфікуються правоохоронцями Нацполіції як тяжкі злочини. Зловмисники переховувалися від правоохоронних органів майже 5 років. За словами деяких ЗМІ, що посилаються на власні джерела в правоохоронних органах, учасники банди нібито раніше мали відношення до добровольчого батальйону «Азов».

СБУ встановило, що затримані зловмисники переховувалися на базі в Донецькій області. Цей об’єкт має особливу систему захисту і відеоспостереження. Зловмисники використовували документи загиблих бійців і військовослужбовців, щоб перебувати за межами цієї бази.

Учасники банди постійно мали при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати. Зараз щодо затриманих обирається запобіжний захід і проводяться дії, щоб притягнути до відповідальності інших причетних осіб.

Спроби дискредитації батальйону “Азов”

Нагадаємо, в серпні минулого року командир одного з найбільш боєздатних підрозділів, який брав участь у боях на Іловайськ, Широкине, звільненні Маріуполя та Мар’їнки, Андрій Білецький висловився про дискредитацію батальйону “Азов”. Білецький заявив, що президент Володимир Зеленський прагне репресувати ту частину суспільства, яка заважатиме йому підписувати формулу Штайнмаєра.

"На моє переконання, Зеленський збирається підписувати формулу Штайнмаєра, мріє про зустріч із Путіним і чітко розуміє, що активна частина правого та ветеранського середовища цьому протистоятиме. Тому треба нанести іміджеві втрати тим людям, які виступатимуть проти. Це логічна тактика, особливо в не надто демократичних країнах", - пояснив політик.

Саме тому, зазначив Андрій Білецький, "були проведені обшуки у різних груп ветеранів", котрі він закликає "виступати", а не "пересиджувати тихо".

Також свою позицію щодо “Азов” висловлював ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він вважає, що спроба дискредитації спецпідрозділу Нацгвардії є свідченням якості його боротьби за незалежність та територіальну цілісність України. Саме бойова ефективність спецпідрозділу «Азов» у захисті держави від військової агресії є справжньою причиною намагання зупинити його гібридним методом.

Читайте також:

  • Окупанти Криму перейшли від погроз до дій проти учасників Кримської платформи.

  • Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії.

  • Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?