СБУ затримала російських агентів — вони коригували удари по Дніпру
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала російських агентів — вони коригували удари по Дніпру

СБУ затримала російських агентів — вони коригували удари по Дніпру
Джерело:  online.ua

У Дніпрі арештували 7 російських агентів, які корегували ракетні удари по місту. Перевіряється, чи були вони причетні до ракетного удару по Дніпру 14 січня, внаслідок якого загинуло 46 людей.

Джерело: СБУ

У Дніпрі арештували російських агентів

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну мережу головного управління генштабу ЗС РФ (ГРУ) у результаті багатоетапної спецоперації у Дніпрі.

Правоохоронці затримали 7 російських агентів.

За наявними даними, затримані передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, - повідомили в СБУ.

Російські війська використовували ці відомості для підготовки і здійснення ракетних ударів по Дніпру.

Після обстрілів агенти відвідували місця ураження, щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати.

Наразі перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару рф по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року, - зазначили в СБУ.

Також російські агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони, намагаючись виявити позиції української системи ППО.

Головним у групі був громадянин РФ, який колись мешкав у Дніпрі. У 2014 році він створив локальну прокремлівську громадську організацію, представники якої виступали за створення так званої «південно-східної Української республіки», підконтрольної РФ.

Потім ватажок втік до РФ, де його завербувало ГРУ. За його завданням зловмисник створив власну агентуру зі своїх «ідейних» однодумців-земляків.

Раніше група перебувала в «режимі очікування», а в жовтні 2022 року почала активну розвідувально-підривну діяльність проти України.

Під час обшуків СБУ виявила саморобні вибухові пристрої, комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами законспірованого листування з ворогом, прокремлівську літературу.

Правоохоронці повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?