СБУ знайшла покинутий росіянами склад з сотнями боєприпасів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ знайшла покинутий росіянами склад з сотнями боєприпасів на Херсонщині

СБУ знайшла покинутий росіянами склад з сотнями боєприпасів на Херсонщині
Джерело:  online.ua

У деокупованій Великій Олександрівці у Херсонській області знайшли покинутий армією РФ склад з сотнями боєприпасів до РСЗВ, протитанковими ракетами та мінами. Цей склад виявила Служба безпеки України.

Джерело:  пресслужба  СБУ

На Херсонщині виявили склад з сотнями боєприпасів

Серед виявленого – понад пів тисячі артснарядів та боєприпасів до реактивних систем залпового вогню "Град" і "Ураган", а також понад сотні протитанкових керованих ракет і протитанкових мін. Свій арсенал окупанти покинули під час відступу від стрімкого контрнаступу українських військ на Херсонському напрямку, - йдеться в повідомленні.

За словами представників СБУ, склад російські окупанти розмістили в приміщенні будинку культури селища Велика Олександрівка.

Окрім того, наголошується, що вдалося встановити численні факти вбивств і катувань місцевих жителів під час російської окупації.

Вказано, що солдати РФ намагалися залякати людей, щоб змусити їх видати місця перебування учасників руху спротиву на півдні.

Фото — ssu.gov.ua

Ба більше, росіяни не дозволяли містянам ховати вбитих родичів на цвинтарі – люди використовувати подвір’я власних будинків.

Українська спецслкжба задокументовала факт викрадення мешканки селища, яку росіяни "звинуватили" у коригуванні артобстрілів.

На території гаражного кооперативу виявлено так зване "СТО", куди росіяни звозили викрадені у громадян автомобілі і розбирали їх на запчастини для подальшого вивезення до Росії, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?