Семенченку винесли підозру за обстріл телеканалу з гранатомета
Категорія
Україна
Дата публікації

Семенченку винесли підозру за обстріл телеканалу з гранатомета

Семенченку винесли підозру за обстріл телеканалу з гранатомета
Джерело:  online.ua

Колишній нардеп Семен Семенченко та комбат батальйону “Донбас”, який брав участь у бойових діях на сході України, отримав підозру за обстріл будівлі телеканалу “112 Україна”.

Джерело: Офіс генерального прокурора

За офіційними даними правоохоронних органів, підозру у справі за фактом терористичного акту (ч. 2 ст. 258 ККУ) повідомили також двом поплічникам експосадовця.

“За даними слідства, колишній народний депутат України в липні 2019 року організував обстріл будівлі українського телевізійного каналу з протитанкового гранатомету. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованого йому не передбаченого законами України збройного формування”, - наголосили в генпрокуратурі.

Відзначається, що на початку літа згаданого року вони попередньо розвідали місцевість неподалік від офісу телеканалу, аби визначити оптимальний спосіб вчинення теракту. Також це було необхідно для планування маршруту обстрілу.

“Також ексдепутат організував передачу грошей з метою придбання транспорту та інших засобів, необхідних для вчинення злочину. За його задумом вони мали придбати автомобіль, “начинити” його вибухівкою та підірвати біля будівлі телеканалу у попередньо визначений час. Згодом виконавці злочину переконали його вчинити терористичний акт шляхом обстрілу будівлі телеканалу з протитанкового гранатомету”, - додали в ОГПУ.

Відомство звернуло увагу не миттєве використання цього інциденту в гібридній війні України проти України.
Обшуки за кримінальним провадженням дозволили правоохоронцям вилучити транспорт та засоби скоєння злочину. Невдовзі усім фігурантам оберуть запобіжні заходи.

ОГПУ не розкриває ім’я головного підозрюваного, однак це прямо зробила Служба безпеки України.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни. Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування”, - резюмували силовики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?