Сенат США прийняв вкрай важливе для України рішення, яке не зможе заблокувати Трамп
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США прийняв вкрай важливе для України рішення, яке не зможе заблокувати Трамп

Сенат США прийняв вкрай важливе для України рішення, яке не зможе заблокувати Трамп
Джерело:  online.ua

Сенат США нарешті затвердив оборонний бюджет на 2021 рік, в якому передбачено нові санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", по якому президент РФ Володимир Путін хоче постачати газ в Європу в обхід України, і військова допомога нашій країні в розмірі 250 млн доларів . Важливо відзначити, що для остаточного прийняття бюджету потрібен тільки підпис чинного глави США Дональда Трампа, який погрожував ветувати законопроект. Але так як обидві палати Конгресу прийняли оборонний бюджет переважною більшістю (84 проти 13) - цих голосів достатньо для подолання президентського вето, а значить Трампу не вдасться заблокувати законопроект. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

У затвердженому в Сенаті США оборонному бюджеті позначені важливі положення, які передбачають введення руйнівних санкцій проти "Північного потоку-2", які зможуть остаточно заблокувати російський проект. Також в законі затверджено виділення Україні 250 млн доларів допомоги на зміцнення обороноздатності, 75 млн з яких буде виділено на летальну зброю, а решта коштів піде на розширення "повноважень влади США щодо підтримки України в стримуванні Росії".

Трамп раніше погрожував накласти вето на законопроект про оборонний бюджет на 2021 рік, якщо в нього не включать скасування статті 230 Акта про порядність у повідомленнях (Communications Decency Act) від 1996 року. Таким чином він хотів звільнити онлайн-платформи від відповідальності за користувальницький контент і дозволити їм модерувати його. Зокрема, Трамп незадоволений тим, що соціальні мережі нібито цензурують висловлювання, в тому числі і його пости про вибори в США, які неодкократно блокували Twitter і Facebook, так як вони "вводять в оману".

Варто звернути увагу на те, що ще в грудні 2019 року офіційний Вашингтон вперше ввів обмеження проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2". Саме через це рішення Штатів реалізацію проекту пригальмували. Білий дім продовжує чинити тиск на компанії Європейського Союзу, що беруть участь в будівництві газопроводу. Але кілька днів тому команда Путіна за підтримки влади Німеччини відновила будівництво газопроводу. У США переконані, що нові санкції проти "Північного потоку-2", прописані в оборонному бюджеті на 2021 рік, зможуть остаточно "поховати" російський проект.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США миттєво відреагували на рішення Меркель щодо Росії і Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?