Сенатор США назвав план контрнаступу України вражаючою демонстрацією сили
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенатор США назвав план контрнаступу України вражаючою демонстрацією сили

Сенатор США назвав план контрнаступу України вражаючою демонстрацією сили
Джерело:  online.ua

Сенатор від Республіканської партії США Ліндсі Грем після поїздки до Києва сказав, що росіян чекає «грубе пробудження», коли розпочнеться український контрнаступ.

Джерело: Politico

Грем очікує на успішний контрнаступ України

Грем розповів, що отримав «поглиблений» брифінг щодо військових планів України від президента України Володимира Зеленського та його команди.

Найближчими днями ви побачите досить вражаючу демонстрацію сили з боку українців, - сказав він.

Грем, якого Росія вже оголосила у розшук за його підтримку України, не розголошував жодних деталей щодо кампанії чи її часу, проте сказав, що «формувальні операції» вже почалися, а це означає, що сам контрнаступ, ймовірно, розпочнеться відносно скоро.

На запитання, чи вважає він, що Україна зможе витіснити Росію до кінця року, Грем не відповів «так». Він сказав, що першочерговим завданням має бути «повернення деяких стратегічних місць».

Також у своєму Твіттері Грем написав, що очікує на успішний український контрнаступ.

Ми поділяємо спільне бачення, що Україна перевищила усі очікування і що російські сили в Україні знекровлені й ослаблені. Очікуйте реальних успіхів України в контрнаступі, але ми повинні продемонструвати постійну відданість підтримці, щоб максимізувати ефект, - написав він.

Візит Грема до України

Грем відвідав Київ вже втретє з початку вторгнення РФ.

Він повідомляє, що Зеленський вдячний за всю ту зброю і технології, які Сполучені Штати надали Україні, однак, Грем закликає адміністрацію Байдена надіслати більше, а саме ракетну систему великої дальності ATACMS .

Грем вважає, що США можуть виготовити достатньо ATACMS на заміну тих, які передадуть в Україну, навіть якщо Пентагон побоюється, що у нього немає достатньї кількості цих ракет.

Також сенатор хоче, щоб Конгрес погодився на пакет витрат, який дозволить надіслати більше обладнання до Києва.

Сенатор заявив, що сказав Зеленському: «Я зроблю все, що в моїх силах, щоб у вас був надійний пакет зброї та технологій для завершення роботи».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?