Сербія допомагає громадянам РФ без проблем потрапити до ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Сербія допомагає громадянам РФ без проблем потрапити до ЄС

Сербія допомагає громадянам РФ без проблем потрапити до ЄС
Джерело:  online.ua

У Брюсселі занепокоєні тим, що влада Сербії проводить масову роздачу паспортів за прискоренною процедурою громадянам Росії, які після цього без проблем можуть потрапити до будь-якої країни ЄС.

Джерело:  SchengenVisaInfo.com

Навіщо Сербія масово роздає паспорти громадянам Росії 

Європейській комісії відомо про велику кількість російських громадян, які оселилися в Сербії після агресії Росії проти України. Очікується, що як країна-кандидат (на членство в ЄС) Сербія поступово адаптуватиметься до політики та рішень Європейського Союзу. Комісія уважно стежить за ситуацією та обмінюється інформацією з владою Сербії щодо перебування російських громадян у Сербії, - зазначив представник Єврокомісії.

ЄС вже не вперше висловлює свою стурбованість через те що, Сербія аж надто активно роздає свої паспорти іноземцям.

У травні цього року Комісія вже висловлювала занепокоєння через це.

В ЄС погрожують Сербії скасуванням безвізового режиму 

Тоді речник Єврокомісії заявив, що Сербія ризикує втратити безвізовий режим з ЄС, оскільки кількість громадян третіх країн, які отримують громадянство та потім в’їжджають до країн ЄС без віз, зросла.

Окрім вищезгаданого, країни ЄС також скаржилися на збільшення кількості нелегальних мігрантів, які потрапляють до блоку через Сербію. За їх словами, значно зросла кількість нелегальних приїздів з країн, для яких Сербія скасувала візовий режим.

З цієї причини вони постійно вимагали від країни запровадити суворіші правила для всіх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?