Сербія хоче ввести свої сили у Косово й готує запит до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Сербія хоче ввести свої сили у Косово й готує запит до НАТО

Сербія хоче ввести свої сили у Косово й готує запит до НАТО
Джерело:  online.ua

Глава Сербії Александр Вучич офіційно підтвердив, що влада його країни уже 15 грудня направить місії НАТО в Косово (KFOR) запит на забезпечення присутності сербських сил на півночі частково визнаної держави.

Джерело:  РТС

Сербія направить НАТО запит на введення своїх військових у Косово

Засідання уряду відбудеться в четвер (15 грудня - ред), і за поточних обставин уряд ухвалить рішення про направлення листа командувачу KFOR, - заявив президент Сербії, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, засідання уряду уже запланували на 15 грудня, на другу половину дня, - зразу ж після його завершення представники НАТО отримають відповідний запит.

Варто також зазначити, що 12 грудня очільник оборонного відомства Сербії Мілош Вучевич повідомив, що його країна готова відправити війська до Косова та Метохії, якщо відповідний запит Белграда згідно з резолюцією Ради безпеки ООН буде схвалено контингентом НАТО KFOR.

Окрім того, як відомо, нещодавно Вучич скликав термінова засідання Ради нацбезпеки через загострення ситуації на півночі Косова.

Нагадаємо, вночі 11 грудня косовські серби побудували барикади на півночі частково визнаної держави через чутки про те, що косовські правоохоронці мають намір провести силові операції проти сербського населення.

Окрім того, повідомлялося, що цивільна місія ЄС EULEX у Косові заявила про напад на свій патруль 10 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?