Серед росіян зростає невдоволення через великі втрати в Україні — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Серед росіян зростає невдоволення через великі втрати в Україні — NYT

Серед росіян зростає невдоволення через великі втрати в Україні — NYT
Джерело:  online.ua

Підтримка війни проти України в росіян залишається високою, але потенційно може змінитися, якщо занепокоєння щодо великої кількості втрат залишиться. Про це свідчать дані дослідження компанії FilterLabs AI.

Джерело: The New York Times

Підтримка війни серед росіян

Згідно з новим аналізом, настрої громадськості в Росії щодо втрат у війні стають все більш негативними під час інтенсивні бої на сході України в останні місяці.

Штучний інтелект FilterLabs, який використовує повідомлення в додатку Telegram, публікації в соціальних мережах і дискусії на інтернет-форумах для відстеження настроїв російської громадськості з низки тем, виявив, що з кінця лютого погляди на жертви війни стають дедалі негативнішими.

Згідно з аналізом FilterLabs, підримка Путіна почала трохи знижуватися на початку березня, а потім відновилася під час святкування Дня Перемоги 9 травня.

Пропаганда Кремля відповіла на зниження підтримки війни

Занепокоєння високими втратами на початку війни послабило підтримку Путіна, що спонукало Кремль до пропагандистських кроків.

Але ця втрата підтримки була лише короткостроковою, і громадськість знову підтримала уряд, - заявляють у FilterLabs.

За їхніми даними, пов’язані з Кремлем ЗМІ, схоже, намагаються протидіяти зростаючій стурбованості, публікуючи статті, які більш оптимістичні щодо кількості втрат росіян.

 Але контрольовані державою засоби масової інформації цього року, здається, мали обмежений вплив на громадську думку, - пише видання.

FilterLabs повідомляють, що у міру того як війна тривала, невдачі на полі битв стали менш шокуючими для росіян. Тож одна подія наврядчи змінить загальну підтримку війни.

Але з часом, якщо занепокоєння щодо втрат збережеться, підтримка війни, швидше за все, впаде.

Незважаючи на спроби інформаційних джерел, пов’язаних із Кремлем, змінити ставлення Росії, реальність жертв все ще є однією з найбільш вразливих місць Кремля, - сказав Джонатан Тойбнер, виконавчий директор FilterLabs.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?