Сестра Кім Чен Ина пригрозила США війною
Категорія
Світ
Дата публікації

Сестра Кім Чен Ина пригрозила США війною

Сестра Кім Чен Ина пригрозила США війною
Джерело:  online.ua

Сестра Кім Чен Ина Кім Йо Чжон публічно почала погрожувати США війною на тлі стрімкого загострення конфлікту між країнами.

Джерело: KCNA

У Північній Кореї стверджують, що можуть оголосити війну США

Сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон стверджує, що КНДР готова розпочати війну з США у випадку збиття їхньої балістичної ракети над Тихим океаном.

Якщо за нашим випробувальним запуском стратегічних озброєнь, який проводиться у відкритому морі та регіоні, що не належать юрисдикції США, без заподіяння жодної шкоди безпеці навколишніх країн, слідуватиме військова реакція як перехоплення, то це буде очевидним оголошенням війни проти КНДР, – заявила сестра Кім Чен Ина.

Вона також додала, що у разі розширення демонстративних військових дій з боку Штатів та Південної Кореї – армія Північної Кореї, мовляв, одразу відреагує на це.

За словами Кім Йо Чжон, у них є "норма воєнних дій у такій ситуації".

Що відомо про останній запуск Північною Кореєю балістичних ракет

19 лютого стало відомо, про нове випробування владою КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, яка може долетіти до території США.

Що важливо розуміти, це був перший такий пуск у поточному році.

Згідно з наявними даними, балістична ракета "Хвасонг-15" під час "навчань з раптового запуску" пролетіла майже годину і сім хвилин на висоті 5768 кілометрів і "точно влучила" в задану зону за 989 кілометрів у відкритих водах.

Окрім того, наголошується, що ракетний запуск КНДР організувала після того, як Пхеньян пригрозив "безпрецедентно наполегливою, сильною" відповіддю Південній Кореї та Штатам, які почали готуватися до щорічних військових навчань зі стримування ядерної загрози Північної Кореї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?