Сестра загиблого українського бійця різко звернулась до Порошенка
Категорія
Події
Дата публікації

Сестра загиблого українського бійця різко звернулась до Порошенка

Сестра загиблого українського бійця різко звернулась до Порошенка
Джерело:  online.ua

Сестра загиблого у збитому 14 червня 2014 року бойовиками так званої ЛНР літаку ІЛ-76 десантника Іллі Гайдука заявила про намір відмовитися від президентської нагороди в зв'язку з резонансними заявами Петра Порошенка щодо вироку генералу Віктору Назарову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook сестри загиблого десантника Іляни Гайдук.
Читайте також: Вирок генералові Назарову: з'явився текст документа, в мережі тривають суперечки
"Петре Олексійовичу, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала В. Назарова, засудженого у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам Орден "За мужність" третього ступеня, який був даний Вами моєму братові посмертно", - написала Гайдук.
"Провину генерала довів суд і ГПУ, і Ви тим не менш даєте власну оцінку за вироком, порушуючи Конституцію України", - додала вона.




Користувачі по-різному відреагували на рішення сестри загиблого десантника.




Нагадаємо, Петро Порошенко напередодні зробив заяву щодо 7-річного вироку Назарову, який на момент трагедії літака був командуючим оперативним штабом АТО. Порошенко зазначив, що на його погляд, провину військових повинні доводити не в цивільному, а відповідно у військовому суді.
Таку ж думку висловив і начальник Генштабу ЗСУ, генерал Віктор Муженко, який зазначив, що подібні вироки можуть викликати радісну реакцію українського ворога.
Український літак ІЛ-76 був збитий у ніч на 14 червня над Луганськом бойовиками "ЛНР" з зенітної установки. Всі 40 військовослужбовців 25-ї бригади, а також 9 членів екіпажу загинули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?