Шахтар за Де Дзербі побив рекорд часів тренерства Луческу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Шахтар за Де Дзербі побив рекорд часів тренерства Луческу

Шахтар за Де Дзербі побив рекорд часів тренерства Луческу
Джерело:  online.ua

Футбольний клуб “Шахтар” в останньому матчі проти київської команди “Оболонь” побив власний рекорд із загальної кількості пасів, який було встановлено ще за тренерства Мірча Луческу.

Джерело: журналіст Євген Гресь

За його словами, упродовж останніх 10 років компанія InStat зареєструвала лише один раз випадок, коли одна команда провела за матч понад тисячу передач. Це сталося у травні 2014 року “гірняки” в матчі проти комнади з Черкас - футболісти під тренерством Луческу здійснили 1044 паси з точністю до 87%.

“Цей рекорд тримався понад сім років і його перекрила команда Роберто Де Дзербі. У недавньому спарингу з Оболонню у Шахтаря була 1 101 передача, а точність склала 96%. Трохи більше місяця роботи з командою - і відразу такий орієнтир. Так, потрібно враховувати силу суперника. Але потрібно дивитися і гру гірників, щоб розуміти - все це сталося не через суперника. Такі “тисячі” незабаром можуть стати нормою”, - наголосив журналіст.

Він звернув увагу на частку володіння м’ячем з боку “Шахтаря” в 78% загального часу за весь матч - понад 51 хвилину. Показник середньої довготривалості володіння становить 42 секунди.

Водночас із цим “Шахтар” відзначився 19-ма позиційними атаками з ударами в напрямку воріт. Їх загальний xG склав за підсумками гри 5,2, що говорить про другий результат за 10 років за півтисячі останніх матчів.

“До речі, рекорд Динамо за 10 років - 834 передачі в матчі з міна восени минулого року. Як бачите, до цього досягнення теж доклав руку Мірча Луческу. Цікаво, що в недавньому спарингу з Атлетиком (!) Кияни виконали 815 пасів - це дуже солідний показник на тлі такого противника ... Протистояння Шахтаря і Динамо тепер виходить на новий тактичний рівень”, - резюмував спортивний експерти.

Новий тренер у Шахтарі

Нещодавно у відставку в донецькій команді відправили португальського фахівця Луїша Каштру. Його замінив італієць Роберто Де Дзербі. За каденції нового тренера команда ще жодного разу не зіграла з головним опонентом - київським “Динамо”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?