Ще одна країна прийняла рішення не закривати кордони для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще одна країна прийняла рішення не закривати кордони для українців

Ще одна країна прийняла рішення не закривати кордони для українців
Джерело:  online.ua

Уряд Ірландії прийняв рішення не закривати кордони для мандрівників з України. Таким чином, Ірландія стала дев'ятою країною ЄС, яка залишилася відкритою для українців. Про це повідомив  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Джерело: Twitter глави МЗС

"Ірландія стала дев'ятою країною ЄС, що залишилася відкритою для подорожей українців. Умови - повна вакцинація, сертифікат про одужання або негативний ПЛР-тест. Як і раніше для подорожі в Ірландію необхідно мати візу", - написав міністр.

Зазначимо, що Johnson&Johnson може в'їхати за сертифікатом з вакцинації, однією з визнаних Європейським агентством з лікарських засобів вакцин, а саме: AstraZeneca, Pfizer-BioNtech, Moderna, Janssen (Johnson & Johnson).

При цьому перед в'їздом в країну необхідно заповнити онлайн-форму.

Нагадаємо, в даний час для українських туристів відкриті дев'ять країн. Раніше про збереження діючих умов в'їзду для українців повідомили Хорватія, Нідерланди, Естонія, Кіпр, Австрія та Чехія, Бельгія та Данія.

Нідерланди та Чехія зберегли можливості подорожей для українців

Вчора ми повідомляли, що Нідерланди та Чехія доповнили список країн Європи, які зберегли можливості подорожей для громадян України. Це відбулось на тлі рішення ЄС про виключення України зі списку COVID-безпечних країн.

Щодо в’їзду з метою туризму у Чехію, то громадянам України, які пройшли повний курс щеплення вакцинами AstraZeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen, Covishield можуть відвідати країну за умови, що після вакцинації другою дозою минуло 14 днів.

Підтвердити вакцинацію під час прикордонного контролю потрібно:

  • українським міжнародним ковід-сертифікатом, сформованим у мобільному додатку «Дія» (з QR кодом);

  • його паперовим аналогом (з QR кодом); або

  • сертифікатом, виданим в країні ЄС.

Перед в’їздом до Чехії потрібно в обов’язковому порядку заповнити в’їзний формуляр за посиланням.  Обов’язковою умовою для безвізової поїздки також є наявність дійсного закордонного біометричного паспорту та медичного страхування на термін поїздки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?