Ще одна країна узгодила з РФ угоду на закупівлю газу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна узгодила з РФ угоду на закупівлю газу

Ще одна країна узгодила з РФ угоду на закупівлю газу
Джерело:  online.ua

30 серпня офіційно стало відомо, що Угорщина погодила з Росією всі умови для того, щоб нова довгострокова угода про постачання газу набула чинності з 1 жовтня. З такою заявою виступив очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Джерело: інформаційна агенція Reuters

Угорщина підписала з РФ угоду на закупівлю газу - що відомо

За словами угорського дипломата, угода з "Газпромом" розрахована на 15 років, з можливістю змінити закуплені обсяги через 10 років.

"Ми також домовились про ціну, яка є набагато вигіднішою за ту, яку ми заплатили за угодою, підписаною Угорщиною 1995 року і яка закінчується зараз", - наголосив Петер Сійярто, однак не озвучив подробиць.

Як стверджує глава МЗС Угорщини, цю угоду мають намір підписати до кінця вересня, і "Газпром" буде щорічно відвантажувати Угорщині 4,5 мільярда кубометрів природного газу двома маршрутами: 3,5 мільярда кубометрів через Сербію та 1 мільярд кубометрів через Австрію.

Варто зазначити, що російська сторона уже підтвердила, що зустрічалася з угорським дипломатом, однак в "Газпромі" також поки відмовляються надавати більш детальну інформацію.

"Сторони розглянули ключові питання та перспективи співпраці у сфері природного газу, включаючи постачання газу до Угорщини", - заявляє російська сторона.

Петер Сійярто також звернув увагу на те, що більшість вантажів за новим контрактом надходитимуть за допомогою нового з'єднувача на кордоні країни з Сербією, який запрацює до жовтня.

Окрім того, угорський дипломат наголосив, що офіційний Будапешт вважає правильним рішення побудувати газопровід "Турецький потік" з відгалуженням через Сербію до Угорщини, що дасть можливість поставки 8,5 млрд куб. м газу в Угорщину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?