Що буде із субсидіями: в Кабміні повідомили українцям невтішну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що буде із субсидіями: в Кабміні повідомили українцям невтішну новину

Що буде із субсидіями: в Кабміні повідомили українцям невтішну новину
Джерело:  online.ua

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська повідомила, що скорочення фінансування житлових субсидій у проекті держбюджету на 2020 рік пояснюється зростанням доходів громадян. Про це чиновниця написала на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

За її словами, в порівнянні з 55,1 млрд гривень, які були закладені в бюджет 2019 року, 47,6 млрд грн у держбюджеті-2020 року - менша сума, але це скорочення викликане виключно економічними чинниками.

"За рахунок індексації пенсій, збільшення рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму доходи українців зросли, відповідно зменшився і розмір субсидій, які держава виплачує громадянам", - пояснила Соколовська.

Вона також додала, що витрати на субсидії переглянуті вже в цьому році, і зараз в держбюджеті-2019 на них заплановано близько 47 млрд гривень, яких достатньо.Таким чином, запевняє міністерка, фактично "скорочення" немає, і передбаченої на 2020 рік суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребують державної допомоги під час оплати комунальних послуг.

"Скорочення витрат не призведе до скорочення одержувачів!", - написала вона.

Нагадаємо, станом на червень 2019 року  субсидії для відшкодування витрат  на оплату житлово-комунальних послуг одержували 2061,1 тис. домогосподарств. З 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери серед одержувачів субсидій становлять близько 75%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?