Що необхідно зробити для отримання шведських винищувачів Gripen — відповідь ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Що необхідно зробити для отримання шведських винищувачів Gripen — відповідь ОП

Що необхідно зробити для отримання шведських винищувачів Gripen — відповідь ОП
Джерело:  online.ua

За словами прессекретаря президента Володимира Зеленського Сергія Никифорова, Україні необхідно зробити лише 3 кроки для отримання від Швеції винищувачів Gripen. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що необхідно Україні для отримання шведських винищувачів Gripen 

Теоретично, до цього залишається три кроки. Зараз тестування літаків, потім тренування, потім політична згода, і лише потім надання цих літаків. Поки це теоретично. Дивимось, що можемо зробити, - зазначив Никифоров.

Речник президента підкреслив, що наразі ключовим пріоритетом для України залишається отримання американських F-16.

Причина в тому, що їх виготовлено найбільше, тому їх простіше отримати. Але ми сконцентровані не лише на них. У нас у порядку легкості чи бажаності отримання є перелік з чотирьох літаків - це F-16, Gripen, французькі Rafale, і, здається, Typhoon. Тому зосереджені ми не лише на F-16, - пояснив Никифоров.

Прес-секретар Зеленського додав, що Gripen - це хороша альтернатива, оскільки він універсальний, він менш вимогливий.

Він дуже добре себе продемонстрував. Зараз проходить тестування українських пілотів на цих літаках і відгуки хороші, - підкреслив Никифоров.

Україна вже веде переговори щодо отримання винищувачів Gripen

У небі у нас немає переваги у небі. У нас немає сучасних літаків. І реально, шведський Gripen - це гордість вашої держави. І я вважаю, що такою гордістю прем'єр-міністр міг би поділитися з Україною. Ми також будемо цим пишатися дуже сильно. Ми над цим працюємо. Важливо, що ми зробили потужні кроки. Важливо, що зараз кілька тижнів будуть відбуватися відповідні дії, які, я дуже вірю, розкриють можливість для отримання у майбутньому відповідних літаків, - зазначив президент Володимир Зеленський під час пресконференції із главою уряду Швеції Ульфом Крістерссоном.

Глава держави додав, що завтра і післязавтра проведе перемовини ще з декількома державами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?