Що важливо знати про червону зону в Авдіївці – пояснення глави МВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Що важливо знати про червону зону в Авдіївці – пояснення глави МВА

Що важливо знати про червону зону в Авдіївці – пояснення глави МВА
Джерело:  online.ua

Глава Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в етері online.ua пояснив, чому журналістам заборонено працювати в червоній зоні. А також спростував інформацію про заборону в’їзду в Авдіївку місцевим мешканцям.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

У червоній зоні журналістам заборонено працювати

Віталій Барабаш нагадав, що близько 10 днів тому Авдіївку віднесли до червоної зони. Там заборонено роботу журналістам.

Певна кількість журналістів удають, що не знають про це. Вони звертаються до влади з проханням допомогти потратити в місто, але отримують відмову, - зазначив глава МВА.

Попри заборону журналісти все ж намагаються потрапити в Авдіївку, яка знаходиться в червоній зоні.

Знімають пресу з себе, беруть 4 картонні коробки з гуманітарною допомогою і заїжджають у місто як волонтери. Потім дістають камери і працюють. Моя особиста думка, це потрібно висвітлювати, але ж безпека має бути на першому місці, - розповідає Барабаш.

За його словами, зараз є заборона і вона діє. Як тільки буде команда "знімаємо, допускаємо будемо допускати".

Підставляють інших людей тих самих поліціянтів, нас. Ну не дай боже з кимось щось трапиться в дорозі. Всі знають, що 10-12 км до Авдіївки це майже постійний обстріл і не тільки артилерія чи Гради. Там ракети вже працюють. Це взагалі не жарти, - додав глава Авдіївської МВА.

Барабаш розповів, що Telegram-канали перекрутили інформацію про заборону в’їзду в Авдіївку цивільним. За Женевськими конвенціями влада немає права заборонити місцевим в’їзд чи виїзд з міста.

Є постанова про примусову евакуацію дітей, але це трішки інша історія, - зазначив глава Авдіївської МВА.

Наскільки критична ситуація в Авдіївці

Ситуація дуже напружена. Дуже гаряче. Але можна помітити, що минулої доби якось дивно, що набагато менше обстрілів, ніж кілька тижнів тому, — повідомив Віталій Барабаш.

Він зазначив, що наразі зафіксовано зменшення кількості обстрілів містом. У середньому на Авдіївку летить 20-30 обстрілів на добу, але минулої доби було зафіксовано лише 10.

Також голова Авдіївської міської військової адміністрації зазначив, що армія Росії зазвичай завдає 8-15 авіаракетних ударів, а за минулу добу їх було лише 2.

Що це таке, поки що невідомо. Але, звичайно, це свідчить про щось погане – але що саме? Можливо, вони намагаються накопичити сили, щоби наступати далі, — повідомив Барабаш.

Що стосується штурмових дій, то їх трохи менше, ніж завжди.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?