Щотижня в окупованому Маріуполі вмирають приблизно 150 людей — міськрада
Категорія
Україна
Дата публікації

Щотижня в окупованому Маріуполі вмирають приблизно 150 людей — міськрада

Щотижня в окупованому Маріуполі вмирають приблизно 150 людей — міськрада
Джерело:  online.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі щотижня вмирає близько 150 людей – це 25 людей щодня. Рівень смертності зріс у чотири-п'ять разів порівняно з довоєнним періодом.

Джерело: Маріупольська міська рада

У Маріуполі у 5 разів зросла смертність

У міський раді зазначають, що щотижня у окупованому місті народжується близько 5-6 дітей.

У порівнянні, до повномасштабного вторгнення росіян, в українському Маріуполі на світ з’являлося близько 50-ти дітей щотижня.

Рівень смертності зріс у чотири-п’ять разів у порівнянні з довоєнним періодом. Тож росіяни принесли з собою смерть та безнадію.

Раніше повідомлялося, що основними чинниками надвисокого рівня смертності в захопленому Маріуполі є реальні умови виживання, віковий склад населення в місті та колапс медичної системи.

Супутникові знімки показали, що поблизу Маріуполя ростуть місця масових поховань. Так, загалом від початку повномасштабної війни там було викопано понад 4600 могил. Скільки поховано тіл – невідомо.

Маріупольська міська рада раніше повідомила, що у селищі Старий Крим, що за 5 км від Маріуполя, помітили збільшення цвинтаря – з'явився новий сектор братських могил — №21.

У травні захисники Маріуполя повідомляли, що війська РФ вбили понад 25 тисяч цивільних у місті та втратили 2,5 тисячі своїх військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?