Шкодить серцю та судинам. Медики назвали найбільш шкідливий продукт
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Шкодить серцю та судинам. Медики назвали найбільш шкідливий продукт

Шкодить серцю та судинам. Медики назвали найбільш шкідливий продукт
Джерело:  online.ua

Це може здивувати багатьох, але солодощі шкідливі для серця та судин. Деякі експерти порівнюють вплив десертів на цей орган з дією алкоголю.

Джерело: Heart

Порівняння шкоди алкоголю та солодкого

Надлишковий цукор відкладається у вигляді жиру не тільки в печінці, він розподіляється по всьому організму. Це може призвести до ожиріння, а далі до проблем із серцем та судинами.

А надмірне вживання алкоголю може призвести до підвищення артеріального тиску, серцевої недостатності або інсульту.

Спиртне також може провокувати набір зайвої ваги. Ось чому:

Спиртовмісні напої висококалорійні. Особливо коктейлі, у яких може бути кілька різних видів алкоголю, цукрових сиропів та інших добавок.
Алкоголь притуплює відчуття ситості, що збільшує ймовірність переїдання, особливо якщо на столі стоять ситні закуски: м'ясо, смажений сир, грінки з жирним соусом.
При вживанні алкоголю уповільнюється процес спалювання.

Що краще: випити чи з'їсти солоденьке

І солодке, і алкоголь впливає на весь організм: вони порушують природні процеси, ефект їхнього впливу накопичується і може призвести до проблем зі здоров'ям.

При цьому у цукру дозволена доза є – це 25 – 36 грамів для дорослої людини на день, а безпечної дози алкоголю не існує. Крім того, від солодкого відмовитись легше, ніж від алкоголю – у цукру немає синдрому відміни.

Виходить, що для здоров'я краще вибрати домашній десерт із низьким вмістом цукру чи порцію алкоголю без сиропів, соків та інших добавок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?