Шмигаль анонсував будівництво першого автобану в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль анонсував будівництво першого автобану в Україні

Шмигаль анонсував будівництво першого автобану в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль пообіцяв українським громадянам, що першу якісну дорогу, яка сполучить Київ та Львів, побудують за декілька років. За його словами, перший в нашій країні автобан може стати концесійним. Про це урядовець розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, звернувши увгау на те, що протягом 30 років незалежності не було збудовано жодного автобану європейського рівня, передає ONLINE.UA.

Денис Шмигаль назвав відсутність автобану одним із багатьох економічних злочинів проти нашої держави та всіх українців.

"Завдяки програмі Володимира Зеленського "Велике будівництво" наша країна нарешті отримає якісно нову європейську інфраструктуру... Сьогодні Укравтодор підписав меморандум, який стане першим кроком до будівництва дороги Краковець-Броди-Рівне. Вже за кілька років можна буде дістатися з Києва до Львова, або до країн Європейського Союзу сучасним автобаном європейського рівня", - заявив український прем'єр

За словами глави українського уряду, дорога буде збудована в межах державно-приватного партнерства після відкритого конкурсу.

"Вже цього року Укравтодор проведе міжнародний тендер для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів. Для того, аби все було прозоро, тендер відбудеться відповідно до правил і принципів МФО в межах співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком", - наголосив очільник Кабміну.

Як стверджує Денис Шмигаль, дорога Краковець-Броди-Рівне — може стати одним із перших концесійних автобанів, які будуть побудовані в найближчі роки.

Нагадаємо, нещодавно в Укравтодорі заявили, що дороги, які побудували та відремонтували в рамках проєкту Велике будівництво, завжди будуть безплатними. За словами представників влади, плату за проїзд по дорогах в країні будуть брати тільки на тих трасах, які будуть побудовані на кошти приватних інвесторів. Варто звернути увагу на те, що таких доріг в нашій країні поки немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські компанії розробляють революційну інфраструктуру  для електрокарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?